ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Vrijdag 6 mei 2022 Natuurgebied de Broskens

Op 6 mei 2022 wandelden we met 14 liefhebbers over de onverharde paden van natuurgebied De Broskens, dat deel uitmaakt van de vallei van het Merkske. Vroeg in de ochtend was het windstil en mistig. Halverwege de ochtend liet de zon zich zien. Tegen het einde van de wandeling mochten zelfs wat jassen uit. De wandeling van ruim 6 km nam ruim 5 uur in beslag. Kortom er was erg veel te genieten.

Noordpolder van Ossendrecht en Calfven 24-04-2022

Op de mooie zondagmorgen waren we met 17 leden vroeg op pad om in het mooie gebied van de Noordpolder te gaan wandelen.(ruim 6 km) Er was veel te zien en te horen,o.a. de beflijster. Wel 76 soorten vogels !!

Vogels huislijst Kees en Piet Baselier

….en dat is dan 111. Het moet niet gekker worden. De lol van een huislijst Door Kees Baselier Inleiding Toen wij (broer Piet en ik) eind mei 2005 naar de Zoeksestraat in Schijf verhuisden, kwamen we op een ruim perceel van ± 3000 m2 te wonen. Net buiten de bebouwde kom. In de maand ervoor waren we al aan de slag gegaan om o.a. de tuin aan onze wensen aan te passen. Maar het eerste wat er kwam was een vogelstreeplijstje.

Koekoek

Vandaag heeft Marian van Velzen de koekoek gehoord bij de Zwarte Getsekreek in de Groese Polder in Zeeuws Vlaanderen

Pannenhoef 10-04-2022

Voor de vroege vogels onder de leden(6.45 uur) was er een wandeling in de Pannenhoef: 10 april 2022 wandeling Pannenhoef vanaf parkeerplaats de Ganger Na de kou en regen van de afgelopen week was deze ochtend duidelijk te merken dat het volop lente is. Veel vogels te horen en omdat het blad pas net begint te groeien, is er ook volop te zien. Waarnemingen: groene specht, tjiftjaf, koolmees, vink, grote bonte specht, merel, winterkoning, zwarte kraai, grauwe gans, roodborst, zanglijster, boomkruiper, Canadese gans, blauwe reiger, houtduif, pimpelmees.

kleine bonte specht in Pannenhoef 2-4-2022

Ko van Nispen maakte deze opname van de kleine bonte specht

De Ma(a)tjes 27-03-2022

27 maart 2022

Ventjagers- en Hellegatsplaten bij Haringvliet

Wandeling door Natura 2000 gebieden die grenzen aan het Haringvliet Op deze zonnige ochtend was de samenkomst bij de carpoolplaats Willemstad. Met acht personen was de groep compleet. Er was al van alles te zien. Brandgans, roodborsttapuit, graspieper, grauwe gans, blauwe reiger, houtduif, slobeend, kuifeend, krakeend, grote zaagbek, aalscholver, buizerd. Hier werd besloten om eerst dit alles maar even van dichterbij te bekijken vanuit de vogelkijkhut bij fort Sabina.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS