ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

September t/m December 2022

Programma Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert
 
September t/m December 2022
Voor vragen en informatie over onder genoemde activiteiten gelieve contact op te
nemen met: Rien van Oers 06-81776017 – email: rienmonica@ziggo.nl of
Dré Mutsters 076-5975124 of 0681068016 – email: dre@vnwgz.nl
 
Zaterdag 17 september
Vogeltelling
 
Telling/monitoring van watervogels vanaf de boot op het Krammer/Volkerak.

Trippelenberg Effen/Breda 18-09-2022

Deze zondagmorgen maakten we een wandeling door het gebied Trippelenberg/Mastbos Effen/Breda. Een natuurgebied van waterretentiefunctie dat bij landgoed Hoeve in 't Hout hoort en is gelegen aan de Aa of Weerijs. Met 6 leden hadden we een mooie (herfstachtige, maar wel droog) wandeling door dit natuurgebied, door weilanden, langs wateren door bossen. Er was weer vanalles te zien en te horen. Vogels, mooie bomen en planten en paddenstoelen.

Biesbosch 24 juni 2022

Vrijdag 24 juni waren we met 29 leden samengekomen in Drimmelen. We werden verwelkomt met een drankje en daarna vertrokken we met 4 bootjes en 2 gidsen de Biesbosch in. Het was een prachtige zomeravond en we hebben weer veel gehoord en gezien. De hoop was er dat we de bever en ijsvogel en een vis- of zeearend zouden zien...en dat is (deels) gelukt!

Halters Laag 12 juni 2022

Halsters Laag 12 juni 2022 Op deze mooie zondagochtend wandelden we met 12 mensen door het natte grasland van het Halsters Laag. Een wandeling tussen bijzondere planten en een stukje in gezelschap van grazende koeien.

Avondwandeling, op zoek naar nachtzwaluw 28-05-2022

Zaterdagavond 28 mei 2022 verzamelden 21 leden zich bij parkeerplaats bij " in het Anker"" aan de Moersebaan. We hadden een mooie wandeling met verschillende mooie waarnemingen. Zoals een vleermuizenkelder,het nest van een grote bonte specht, een hele grote mierenhoop, mooie planten zoals veenpluis, adelaarsvarens, tamme kastanje met 5 kantige steel, fijnsparren en seqoula. Een ree met kalfjes (maar door 1 persoon gezien, mooi met rust gelaten)

Vrijdag 6 mei 2022 Natuurgebied de Broskens

Op 6 mei 2022 wandelden we met 14 liefhebbers over de onverharde paden van natuurgebied De Broskens, dat deel uitmaakt van de vallei van het Merkske. Vroeg in de ochtend was het windstil en mistig. Halverwege de ochtend liet de zon zich zien. Tegen het einde van de wandeling mochten zelfs wat jassen uit. De wandeling van ruim 6 km nam ruim 5 uur in beslag. Kortom er was erg veel te genieten.

Noordpolder van Ossendrecht en Calfven 24-04-2022

Op de mooie zondagmorgen waren we met 17 leden vroeg op pad om in het mooie gebied van de Noordpolder te gaan wandelen.(ruim 6 km) Er was veel te zien en te horen,o.a. de beflijster. Wel 76 soorten vogels !!

Vogels huislijst Kees en Piet Baselier

….en dat is dan 111. Het moet niet gekker worden. De lol van een huislijst Door Kees Baselier Inleiding Toen wij (broer Piet en ik) eind mei 2005 naar de Zoeksestraat in Schijf verhuisden, kwamen we op een ruim perceel van ± 3000 m2 te wonen. Net buiten de bebouwde kom. In de maand ervoor waren we al aan de slag gegaan om o.a. de tuin aan onze wensen aan te passen. Maar het eerste wat er kwam was een vogelstreeplijstje.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS