ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Herfstwandeling Pannenhoef 18-11-2018

Deze zondagmorgen waren we met 11 leden bij de Ganger verzameld. Het was een prachtige, windstille ochtend en de temperatuur rond het vriespunt. Er was weer van alles te horen en te zien. Goudhaantjes, staartmeesje, vinken, keep, boomklever, gaai, specht, sperwer, buizerds, blauwe reiger. Verschillende soorten runderen. Rododendron in bloei! Een van de leden was een goede paddenstoelenkenner, dankzij hem hebben we van alles gezien, waar we anders aan voorbij waren gegaan.
muizenstaartje
geweizwammetjes
parelstuifzwam
gele trilzwam
oesterzwam

8 November Lezing: The impossible choice - juiste keuzes, betere natuurfotograaf

 
 

Hemelvaartexcursie Texel 2018

Geschreven door Jan Hereijgers

Lezing op 25 oktober 2018 door Koos Dansen

 

Nieuwe avonturen met vogels in en om Arnhem

EURO BIRD WATCH 06-10-2018 TELPOST MATJENS

EURO BIRD WATCH  06-10-2018

TELPOST MATJENS

 

SOORT

ZUID

NOORD

TER PLAATSEN

In deze nieuwe aflevering gaan Joost en ik op pad met één van de vrijwilligers van het netwerk vleermuizen en steenmarters in gebouwen.

Beste natuurvriend,

In deze nieuwe aflevering gaan Joost en ik op pad met één van de vrijwilligers van het netwerk vleermuizen en steenmarters in gebouwen. Het is de kortste aflevering die we ooit gemaakt hebben, maar genoeg tijd om erachter te komen dat vleermuizen niet eng zijn, maar vriendelijke vlerken die zeker onze zorg nodig hebben.

Klik op lees meer (onderaan dit berichtje) om het filmpje te bekijken.

Groet,

Jochem (en Joost)

Donderdag 27 september: Lezing: zijn vogels intelligent?

De zomer is weer voorbijgevlogen en het nieuwe "lezers-seizoen" gaat weer beginnen.

 

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding camouflage vogels

Wandeling 23 september 2018

Wandeling Waayenberg en Lange Gooren. Met 5 leden zijn we op pad geweest. De weersvoorspelling was dat het in de ochtend droog zou zijn maar na een uurtje kwam de regen. Maar ondanks de regen, hadden we toch een mooie wandeling. Op de heide zagen we de heide nog in bloei, we zagen er de heidelucifers en bekertjes mos, rendiermos en kruipbrem. Verder hebben we akkerdistels, St Janskruid, Jacobskruiskruid, vlasbek, biggetjeskruid, watermunt en Bertram en watermunt met een icarusblauwtje erop.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS