ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Midwinterwandeling 29 januari 2023

(Om de tekst helemaal te lezen en foto's groter te kunnen zien, klik op de titel Midwinterwandeling) Zondagmiddag 29 januari waren ongeveer 80 leden van de vogel- en natuurwerkgroep ingegaan op de uitnodiging om deel te nemen aan de mid-winterwandeling.Op het erf van Familie Mutsters was het sfeervol verzorgd met vuur korven en warme koffie en thee met een heerlijke Belgische koek. Tegen 14.00 uur vertrokken we voor een wandeling door de Moerse bossen. Het was lekker winterweer en er werd stevig doorgewandeld met af en toe een stop om een vogel te spotten, o.a. kramsvogels en koperwieken.

Zaterdag 21 januari 2023 Het Oudeland van Strijen

Op deze koude, heldere zaterdag waren 11 leden op pad gegaan om te genieten van Natura 2000 gebied het Oudeland van Strijen. Door de winterse temperatuur waren niet de verwachte enorme aantallen vogels te zien. Toch konden we in de polder op verschillende plaatsen genieten van groepen ganzen. Als afsluiting naar de luxe vogelkijkhut, gevestigd in het voormalig gemaal.

Putters op kaardebollen, reeën en hazen,blauwe kiekendief op jacht, slechtvalk

Filmpjes uit Zeeland van Ko van Nispen

Wandeling Kelsdonk 8 januari 2023

De eerste wandeling van het nieuwe jaar was in Kelsdonk, het laarzenpad in Etten-Leur. Op deze mooie zonnige zondagmorgen gingen we met 21 leden op pad. Er waren weer vogels te zien(o.a. een een etende en biddende torenvalk )maar helaas geen reeën. Het advies voor deze wandeling was laarzen of waterdichte schoenen aan te trekken. Dat was ook heel hard nodig want het water stond vooral rond en in de frikken erg hoog. De vogels die we gezien hebben:

Pestvogel in de Biesbosch

Ko van Nispen heeft de pestvogel mooi vastgelegd op film

Sperwer bij de Plompe Toren

Ko van Nispen heeft de sperwer kunnen filmen bij de Polmpe Toren, omgeving Burgh-Haamstede, Zeeland

Rondje Zeeland Plompe Toren en Brouwersdam en Nieuwerkerk

Ko van Nispen maakte dit filmpje in Zeeland Veel kijkplezier

Winterwandeling Zundert

Met 11 leden hebben we een mooie wandeling gehad over het gebied rondom het trappistenklooster, Abdij Maria Toevlucht in Zundert ende Lange Maten. Een mooie rustige ochtend om de natuur in te gaan. We hebben wel wat vogels kunnen spotten en ook nog verschillende paddenstoelen. Buizerd, blauwe reiger, koolmees, houtduif, staartmees,zwarte kraai, roodborst, boomklever, merel, pimpelmees, grote bonte specht, grauwe gans, winterkoninkje. Gele trilzwam, kleverig koraalzwam, dennenvlamhoed, russula, berkenzwam, platte tonderzwam, mycena's, mosklokje, . Rafelig bekermos.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS