ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Avondwandeling "op zoek naar de nachtzwaluw

Woensdagavond 31 mei waren maar liefst 30 leden naar parkeerplaats bij " in de Anker" gekomen voor een avondwandeling over de Tachtig Bunders van landgoed De Moeren. In de hoop om bij het schemerdonker de nachtzwaluw te horen en te zien. Het was een mooie zonnige avond en er was weer van alles te horen en te zien voordat we op de heide waren om de "geitenmelker"te spotten.

Voornes Duin 20 mei 2023

Voornes Duin, Duindijk 7,Rockanje Met 3 leden waren we in dit hele mooie natuurgebied. Er was veel te zien. Zwartkop, Fitis, Fuut, Lepelaar, Aalscholver, Kuifeend, Wilde eend, Tafeleend, BLauwe reiger, Tjiftjaf, Winterkoning, Roodborst, Dodaars, Krakeend, Meerkoet,Grauwe gans, Canadese gans, Oeverloper, Gierzwaluw, Brandgans, Koekoek, Kleine zilverreiger, Koolmees, Pimpelmees, Cetti'szanger, Nachtegaal, Boompieper, Scholekster, Zilvermeeuw, Zwarte kraai, Vink, Zanglijster, Merel, Grote bonte specht. Rien van Oer Foto's Kees Hertogh

Tiengemeten 23 april 2023

Zondag 23 april 2023 Met 8 leden waren we samengekomen bij de pont Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland (ZH) Het was mooi weer en we hadden een mooie wandeling van ongeveer 8 km, met een picknick in de mooie natuur ! Er was veel te zien en te horen. Wat we hebben waargenomen:

Oude Buisse Heide 8 april 2023

Om 7.00 waren 13 leden verzameld op de parkeerplaats tegenover de Angorahoeve in Achtmaal. Het was een hele mooie rustige morgen, goede temperatuur, en een hele mooie zonsopkomst.. We hebben in dit mooie gebied van heide, vennen en bos, heel veel gezien en gehoord, 67 verschillende soorten vogels, waarvan o.a.4 appelvinken, goudvink, 2 witgatjes, veldleeuwerik , fitis en blauwborst! Ook een aantal reeën , hazen(waarschijnlijk paashazen, want we werden getrakteerd op paaseieren) Vogels:

De Matjens, voorjaarswandeling 26 maart 2023

Zondagmorgen 26 maart 2023, zomertijd en toch waren 10 leden van de vogel- en natuurwerkgroep om 7.00 uur verzameld bij VRC. De weersvoorspellingen voor deze morgen waren niet best, en het regende al behoorlijk bij vertrek naar de Matjens. Daar aangekomen, klaarde het weer op en gingen we met goede moed op pad door een nat gebied.Na een uur begon het wel te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben heel veel kunnen zien en horen. Met als hoogtepunt, de boerenzwaluw verschillende keren gezien en de blauwborst gehoord!

Boerenzwaluw gezien

Zondag 26 maart 2023 zagen we de boerenzwaluw met de vogel- en natuurwerkgroep in de Matjens. (op het Belgische deel van de Matjens)

Tjiftjaf

Vijdag 17 maart 2023 7.00 uur, Tjiftjaf gehoord in Donkerstraat Etten-Leur door Marian van Meer

Amsterdamse waterleidingduinen 11 maart 2023

Deze ochtend waren 9 leden van de vogelgroep verzameld in Vogelenzang( richting Zandvoort) om te genieten van het prachtige weer, de rust en ruimte en de mooie natuur. Wat er is gezien: Fuut, slobeend, wilde eend, kuifeend, ooievaar, grote bonte specht, grote zilverreiger, vink, koolmees, meerkoet, aalscholver, dodaars, koperwiek, ijsvogel, boomklever, boomleeuwerik, buizerd, grote lijster, merel, roodborst, pimpelmees, sperwer, Canadese gans, wintertaling, kleine bonte specht, damhert, knobbelzwaan, roodborsttapuit, witte en gele kwikstaart en buizerd, grauwe gans. Verslag van Rien van Oers

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS