ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Sleltkluten

Ko van Nispen heeft in Koudekerkse Inlaag een koppel broedende steltkluten gefilmd,met aflossing broeden.

Avondwandeling 5 juni 2024

Woensdagavond 5 juni, op zoek naar de nachtzwaluw. Op deze rustige voorjaarsavond waren 27 leden naar de parkeerplaats van het Anker gekomen voor een avondwandeling over landgoed De Moeren. We hadden een mooie wandeling van ruim 4 km, over bruggetjes, langs vennen, door bos en over heide. Er was veel te zien en te horen(o.a. de nachtzwaluw) Tijdens de mooie zonsondergang werden we verrast door de overvliegende nachtzwaluw( geitenmelker) en de houtsnip. Na het zien van deze bijzondere vogels keerden we zeer tevreden door het donkere bos terug , om weer huiswaarts te gaan.

Dommeldal 26 mei 2024

Op zondagmorgen waren 9 leden naar Waalre Riethoven gekomen en verzameld bij de watermolen Volmolen. Het was een mooie ochtend en gelukig droog. Rien had ons gewaarschuwd om laarzen aan te trekken want het kon er wat nat zijn. Goed dat we geluisterd hadden, want zaterdag was er 80 mm regen gevallen, Het was er erg nat, alleen degene met hoge laarzen had nog droge voeten. Het leek wel survivals. Ondanks dat, hadden we een hele mooie wandeling en hebben genoten van alles wat we belefd hebben. We zagen o.a. de bosrietzanger en geelgors en de wielewaal gehoord!

Hemelvaart Excursie 2024

Hemelvaart Excursie 2024 , vanaf 13 mei t/m 17 mei. Locatie verblijf De Rietgors nabij Serooskerke. ( grote groep accommodatie ) De vogel groep bestaat uit 14 personen die zijn meegegaan , onder leiding van Ado Havermans. De groep bestond uit : Ado, Rien, Johan, Hans en Isabelle ,Bram en José, Marian, Loek en Ria, Frans en Annelies , Ko en Adrie. Wat hebben we die 4 dagen gedaan , hoofdzakelijk natuurlijk vogels observeren en van de natuur genieten. In die 4 dagen hebben ongeveer 100 soorten vogels kunnen zien en horen

De Broskens 28 april 2024

Zondag 28 april Voorjaarsexcursie door natuurgebied De Broskens

Programma april-juni 2024

Markiezaatsmeer 21 april 2024

Op deze frisse zondagmorgen waren 17 leden rond 7.30 uur verzameld bij parkeerplaats Kraaijenberg.(Brabantse Wal) waar we werden verwelkomd met het geluid van de nachtegaal en zwartkop. Met verrekijkers, telescoop verrekijkers en camera's op pad om dit veel belovende gebied te verkennen, ook vanuit de vogelkijkhut Kraaijenberg. Het is wetlandgebied met heel veel soorten (trek) vogels . Wat we deze morgen hebben gehoord en gezien:

Oisterwijkse bossen en vennen 6 april 2024

Zaterdag 6 april waren 8 leden om 7.45 uur in Oisterwijk aanwezig om mee te gaan voor een lentewandeling door het afwisselend, heuvelachtige bosgebied, met vennen en verscholen heideveldjes. Op deze zonnige morgen was het genieten van het mooie gebied,het horen van een concert van vogelgeluiden( o.a. de zwartkop) en het spotten van vogels. Ook wat insecten, planten, mossen en al veel groen te zien.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS