Teken aub deze petitie

Oproep aan alle leden van de Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert!!
 
Teken aub deze petitie want het gebied van de Oostvaardersplassen moet geen toeristenpark worden!!

Beste collega natuurorganisatie en/of vogelwerkgroep,

Misschien hebben jullie het al gehoord, maar twee politieke partijen hebben het plan opgevat om de Oostvaardersplassen ondergeschikt te maken aan de economische doelen van het toerisme en  luchthaven Lelystad.  Er zijn al ideeën over abseiltorens, moerastochten, evenementen, kampeerterreinen, hotels en nachtsafari’s. Bijgaand enkele artists impressions die gebruikt worden ter promotie van deze plannen.

In voorbereiding op luchthaven Lelystad zou ook het aantal ganzen gereduceerd moeten worden, terwijl het als Natura 2000-gebied nu juist is aangewezen voor vogels incl. ganzen. Dat reduceren kan overigens alleen door te vergassen of te schieten met hagel waardoor ook vogels getroffen worden die met hagel in het lijf doorvliegen.

De onlangs opgerichte stichting Dierbaar Flevoland wil met een petitie voorkomen dat deze plannen doorgezet worden. Jullie zouden ons een groot plezier doen om dit bericht te verspreiden onder jullie leden of donateurs en te vragen de petitie te ondertekenen. Dat kan door de onderstaande link aan te klikken.

https://petities.nl/petitions/maak-van-de-oostvaardersplassen-geen-dierentuin-en-schiettent

Op 8 februari vergadert Provinciale Staten van Flevoland hierover. Dierbaar Flevoland gaat de petitie daar toelichten. Met veel handtekeningen kunnen we het belang van de handhaving van de natuurwaarden in de Oostvaardersplassen nog sterker naar voren brengen.
Alvast zeer veel dank.
Namens Dierbaar Flevoland,

Marius Bouscholte