Nieuwsbrief april 2009

De lente komt eraan! De zomertijd is weer ingegaan en overal horen we weer de tjiftjaf zijn eigen naam roepen, de zanglijster en merel geven weer prachtige fluitconcerten terwijl de heggenmus boven in het topje van een fruitboom met zijn gezang laat horen dat hij dit gebiedje als zijn territorium beschouwt.

Na de lange koude winterperiode barst de natuur weer helemaal los en overal zal binnenkort het jonge en nieuwe leven weer te zien zijn. Natuurlijk gaan we dat allemaal weer van nabij volgen en zoals gewoonlijk hebben we weer een overvol programma met wandelingen en excursies. 
Natuurlijk klimmen we ook weer op de fiets en maken we een paar avondtochten op zoek naar de nachtzwaluw. 

Voor de jeugd hebben we een spannende speurtocht in petto: samen met boswachter Geert Konings gaan we in de Moerse bossen op zoek naar sporen van dieren en vogels. Hier moet je bij zijn! Natuurlijk mogen jullie ook je vriendjes en vriendinnen meebrengen. 
Wel vooraf even je deelname aanmelden zodat we daar rekening mee kunnen houden want we moeten er natuurlijk ook voor zorgen dat jullie iets te eten en drinken krijgen. 

De fotowedstrijd staat zoals eerder gemeld ook weer op de agenda. 
Tot midden april kunnen jullie foto’s indienen met ‘natuur’ als onderwerp en in het weekend van 2 en 3 mei worden alle foto’s weer keurig tentoongesteld in de Maas-Jacobszaal van het Vogelrevalidatiecentrum. Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met Ado Havermans (076-5974661 of ado@vnwgz.nl

Ik wil ook graag extra aandacht vragen voor de activiteiten van de Werkgroep Vlindertuin. Regelmatig is deze ploeg op zaterdagmorgen aan het werk in de vlindertuin van het Vogelrevalidatiecentrum en ook hierbij is uw hulp gewenst. Kom een keertje langs om bij dit prachtige werk te assisteren. 
Op de website staan alle werkdatums maar de eerste twee staan gepland op 11 en 25 april en we beginnen om 09.00 uur. 

Tijdens de laatste ledenvergadering hebben we besloten om de contributie ook dit jaar weer niet te verhogen maar wij rekenen er wel op dat u de contributie 2009 (zie bijlage) binnenkort overmaakt zodat wij ook aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen. Namens de penningmeester hartelijk dank. 

Wij hopen dat we weer een heel aangenaam voorjaar krijgen gevolgd door een warme zomer en wij rekenen weer op een grote opkomst bij alle geplande activiteiten met heel veel bijzondere waarnemingen. Deze zien we dan wel weer terug bij de ‘waarnemingen’
Op de website die jullie, naar wij aannemen, regelmatig bezoeken (www.vnwgz.nl)  Ook uit naam van alle bestuursleden wens ik jullie allemaal een aangename en natuurrijke lente- en zomerperiode. 

Dré MutstersVoorzitter