Vogelherkenningscursus

Al sinds vele jaren organiseert de Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert een vogelherkenningscursus en voor vele leden is deze cursus ooit de eerste kennismaking geweest met onze vereniging en het begin van een prachtige hobby.

Tijdens deze cursusavonden, die zoals altijd gepland staan op alle 5 woensdagavonden in maart, worden bijna 70 vogels uit onze tuin en directe omgeving met beeld en geluid uitvoerig behandeld en tijdens 3 ochtendexcursies in de natuur in het buitengebied van Zundert wordt de theoretische kennis in het veld getoetst.

Alle vogels van de voederplank worden uitvoerig belicht maar ook minder bekende soorten zoals boomklever, tjiftjaf, sperwer en groene specht (om er maar een paar te noemen) zullen na deze cursus niet langer meer onbekende vogels zijn.

Ook wordt er tijdens deze cursus onder het motto "Bekijk het goed" aandacht geschonken aan verrekijkers en het gebruik van goede vogelgidsen.

De theorieavonden vinden plaats in de educatieve ruimte van het Vogelrevalidatiecentrum aan de Luitertweg in Klein-Zundert.

Uw wandelingen door de natuur krijgen een extra dimensie als u de vogels op hun kleur, gezang of andere kenmerken kunt determineren en alle vogels in uw tuin kunt u na de cursus een naam geven. Dit zorgt ervoor dat u met andere ogen naar onze gevleugelde vrienden zult gaan kijken.

Indien u meer informatie wenst of als u zich wilt opgeven voor deze cursus dan gelieve contact op te nemen met Dré Mutsters; telefoon 076-5975124 of e-mail naar Dré Mutsters (zie e-mailadres onder menu "Onze vereniging / Even voorstellen"