Hemelvaartexcursie 2014 / Aankondiging

Aan alle leden van de Natuur en Vogelwerkgroep die interesse hebben voor de Hemelvaartexcursie 2014.

Nog maar net terug van de Hemelvaartexcursie naar Tsjechie, is het al weer tijd om de korte [4 dagen] excursie van 2014 te gaan plannen.
Bij de evaluatieavond van 2013 is het idee geopperd om naar de Argonne te gaan,en wel om de volgende redenen:

Goed aan te rijden,ongeveer 400 km
Een mooie flora en fauna
Mooi landschap
Niet toeristisch.

Let op,ook andere bestemmingen zijn zeker een optie dus laat het ons weten.

Om een en ander te kunnen regelen is het nodig dat we op tijd weten wie er allemaal mee willen gaan, ook leden die nog nooit meegegaan zijn[van jong tot oud] worden van harte uitgenodigd, het is zeker geen selecte club.

Wat kun je verwachten:

Gezien de vergrijzing van de deelnemers wordt er tegenwoordig niet meer gekampeerd, maar worden de excursies steeds wat “luxer”.

Als voorbeeld: dit jaar hebben we in een oude Tsjechische boerderij gelogeerd welke van alle gemakken voorzien was, 2 persoonskamers met douche en toilet, ontbijt,  lunch en diner allemaal geregeld.

Aangezien dit door iedereen zeer op prijs werd gesteld, zullen we dat dit volgend  jaar ook weer zo proberen te regelen, het is echter geen regel, het kan zijn dat we met meerdere mensen op een kamer komen ,geen eigen badkamer hebben, zelf eten klaar moeten maken,etc.

De bedoeling is nog wel steeds om elke dag er op uit te trekken om van de natuur en speciaal de aanwezige vogels te gaan genieten. Hiervoor gaan we niet meer voor dag en dauw op stap, maar voor de liefhebbers moet dit wel mogelijk blijven.

Ook is het mogelijk om de groep te splitsen zodat de snellere wandelaars hun eigen tempo kunnen lopen. Het is zeker ook niet verplicht om met alle wandelingen mee te gaan, zijn er mensen die soms iets anders willen doen (winkelen of stadje bezoeken of gewoon even lekker niets doen) ook geen probleem.

‘s-morgens nemen we na het ontbijt een lunchpakket mee zodat we niet gebonden zijn om naar ons onderkomen terug te gaan.

Naargelang we hebben kunnen regelen zullen we ‘s avonds samen de maaltijd klaarmaken of dit laten verzorgen. Wandelingen zijn soms met gids of anders in overleg.

Het vervoer naar de lokatie zal, gezien de kortere afstand, met eigen vervoer geschieden, waarbij we natuurlijk zo veel mogelijk samen rijden.

Volgend jaar is het een korte excursie, dit houdt in van donderdag tot zondag, maar ook andere dagen en eventueel vroeger bv Pasen is ook mogelijk. Dit in verband met het feit dat Hemelvaart volgend jaar heel laat valt.

Bij deze dus de oproep om zo snel mogelijk te laten weten of je van plan bent om mee te gaan. Stuur daarvoor een mailtje naar adohavermans@home.nl met daarin de datums dat je kunt en eventueel een andere bestemming.