Hemelvaartexcursie 2015 naar de Brenne in Frankrijk

Beste Hemelvaartgangers
 
Een jaar is zo voorbij, nog maar net bekomen van de indrukken van de voorbije Hemelvaartexcursie, is het al weer tijd om over 2015 na te denken. Bij de evaluatie van het voorbije jaar is te kennen gegeven om naar Müritz te willen, maar helaas waren we daar al te laat om een geschikte locatie te vinden. Maar niet getreurd, we hebben een geschikte vervanger gevonden.
 
We gaan naar de Brenne in Frankrijk
We hebben in het midden van de Brenne een prachtige locatie gevonden, te weten L’etang des Roseaux  in het plaatsje Rosnay. Hier kunnen we met maximaal 30 personen logeren in 4 huisjes van 7 en 1 huisje van 2 personen. De huisjes liggen direct aan een grote visvijver zodat je uit het raam kijkend de Wouwaapjes  Ralreigers, Waterrallen etc. kunt bekijken. De bedoeling is om net zoals vorig jaar iedereen aan zijn trekken te laten komen, met andere woorden, vogel spotten, wandelen, fietsen en cultuur. De bedoeling is om met 9 persoonsbussen naar Frankrijk af te reizen. Indien mogelijk gaan we kijken of we de eigen fietsen mee kunnen nemen. Ook het eten is geregeld. Tevens zal er minimaal een excursie georganiseerd worden door Geert Engels welke al jaren in de Brenne woont en actief is als natuurgids. Om alvast in de “Mood” te komen, 11 december geeft Geert een lezing in het Vogelrevalidatiecentrum, dus zorg dat je er bij bent!
 
Parc Naturel Régional de Brenne
Een landschap van bossen ,talloze meertjes, heidevelden, moerassen, beekjes en houtwallen. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen, soorten die bij ons niet meer voorkomen zijn hier nog volop te bewonderen o.a. bijeneter, hop,  Europese kanarie, wielewaal, visarend, etc.    
Ook reptielen en amfibieën komen hier veelvuldig voor zoals: rugstreeppad, boomkikker, smaragdhagedis, geelgroene toornslang en de Europese moerasschildpad
Ook orchideeën, vlinders en insecten zijn er volop te bewonderen.
Wanneer:  9 t/m 16 mei 2015 . De geschatte kosten voor deze excursie zullen ongeveer  450,00 euro per persoon  bedragen .                              
       
Aangezien de laatste keer er veel belangstelling was voor de Hemelvaartexcursie is het raadzaam om je zo snel mogelijk op te geven. Dit kan door 50  euro p/p over te maken op rek nr. NL87 ABNA 0526526149 met vermelding van je naam.  Betaald is opgegeven. Voor informatie kun je mij mailen adohavermans@home.nl of ado@vnwgz.nl
 
Onze huisjes staan al klaar