Vogelherkenningscursus – maart 2018

Deze test hebben we jullie eerder gevraagd eens te doen. Nu een paar andere soorten.Schrijf de namen van deze vier vogels eens op een stukje papier. Als je er drie of vier herkent dan ben je waarschijnlijk al een gevorderde vogelkenner. Misschien herken je er maar een of twee of wellicht maar één of zelfs niet eentje, dan is het misschien een goed idee om jezelf in te schrijven voor de vogelherkenningscursus. Deze cursus start op woensdagavond 7 maart.

Tijdens deze vogelcursus gaan we ruim 70 vogelsoorten behandelen die wij in onze tuin en/of op onze wandelingen in het bos en in het veld kunnen zien en deze vogels worden op vijf cursusavonden (op woensdagavond) uitgebreid in beeld en geluid aan de cursisten “in de kijker gezet”. Onder begeleiding van ervaren vogelgidsen  maken we drie veldexcursies op zondagochtend om de opgedane theoretische kennis in de praktijk te testen.

Na deze cursus zal geen boswandeling meer hetzelfde zijn want iedere keer ga je weer nieuwe vogelsoorten herkennen en je zult verstelt staan hoeveel verschillende  soorten vogels op uw voerplank afkomen. Interesse om aan deze vogelherkenningscursus deel te nemen of wil je nog meer informatie neem dan contact op met:

- Dré Mutsters – email: dre@vnwgz.nl

Stuur deze cursusaankondiging gerust door aan familie, kennissen of vrienden die misschien ook belangstelling hebben voor deze vogelherkenningscursus.